Ruilen & Retourneren

Bedenktijd/herroepingsrecht

Het kan wel eens voorkomen dat u een bestelling retour wilt sturen. Wellicht omdat het product toch niet bevalt of misschien is er een andere reden is waarom u de bestelling toch niet zou willen hebben. Wat de reden ook is, u heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren.

In het kader van de Wet Kopen op Afstand heeft u als consument bij het doen van aankopen via Internet recht op een 'afkoelingsperiode' van 14 werkdagen na aflevering van het product. Binnen deze periode mag een product worden teruggestuurd zonder opgaaf van reden, waarbij de klant zelf de portokosten voor het terugsturen dient te betalen. Wordt een bestelling aan de deur reeds geweigerd, dan worden te allen tijde alle door ons gemaakte (verzend)kosten in rekening gebracht.

Artikel retourneren

Wanneer u zich heeft bedacht over een bestelling via deze site en u wenst de goederen te retourneren, doe dit dan zo snel mogelijk na ontvangst. Om gebruik te maken van het herroepingsrecht dient u het retourenformulier in te vullen. Vermeld daarbij dat u gebruik wenst te maken van uw herroepingsrecht.

Voorwaarden bij het herroepingsrecht

  • Vul het retourenformulier in binnen 14 dagen nadat uw bestelling is bezorgd.
  • Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, dient het product compleet en inclusief alle geleverde toebehoren, - indien redelijkerwijze mogelijk - in de originele verpakking en ongebruikt geretourneerd worden.
  • Mocht het product of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te bekijken, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze goed ingepakt is.
  • Omdat verzending altijd voor rekening en risico van de verzender geschiedt, dient het pakket deugdelijk verpakt en voldoende gefrankeerd te zijn. (Onvoldoende gefrankeerde post wordt reeds door PostNL geweigerd).
  • Voeg voor een snelle afwikkeling altijd een kopie van de aankoopfactuur bij uw zending met de vermelding 'annulering' en uw bank- of girorekeningnummer.
  • Wanneer de teruggezonden goederen compleet, in originele verpakking en ongebruikt zijn ontvangt u van ons een ontvangstbevestiging.
  • Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.
  • Het herroepingsrecht geld alleen voor bestellingen door particulieren en bestellingen van enkele stuks (maximaal 2) per artikel.

Product ruilen

Wilt u uw product ruilen? Dat is helemaal geen probleem. U kunt hiervoor het retourformulier invullen. Vermeld daarbij uw ordernummer of factuurnummer en welke producten uw wenst te ruilen. U draagt zelf de kosten voor terugzending van het product.

Verkeerd bezorgadres doorgegeven

Heeft u per ongeluk een verkeerd bezorgadres doorgegeven? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via ons contactformulier. We proberen dan de bestelling nog voor je te wijzigen.

Retouradres

U de producten terugsturen naar:

Baureo BV
t.a.v. Afdeling Retouren
Kerkenbos 1053-Q
6546 BB NIJMEGEN
The Netherlands